Matematik

Linjer og Vektorer

07. november 2013 af Andersen198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa er der nogen der kan hjælpe mig igang, i hvordan denne opgave laves??

Tegn linjerne AB og CD, når A(-1,3) B(7,8), C(-4,-1) og D (9,7) og afgør om linjerne er parallele


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Du har nogle punkter, som du kan indsætte i et koordinatsystem (gør det!).

Når du så har indtegnet punkterne, så er det bare at forbinde A og B med en streg, så har du AB, og forbinde C og D med en streg, så har du CD.

For at afgøre om de er parallele, skal du bare se på de streger du tegnet!


Svar #2
07. november 2013 af Andersen198 (Slettet)

Aaaha ok, mange tak, kan du så hjælpe med dette, her:

Linjen AB  betegnes m , linjen CD  betegnes n . En linje parallel med m  gennem C  tegnes. Hvor skærer denne linje y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af Hijsa

#2 Det er jo bare om at tegne det de skriver. 

Når du har gjort som #1 sagde, så betegn AB 'm' og CD betegnes 'n'. En linje der er parallel med AB (m) tegnes, og denne linje skal gå gennem punktet C. Så aflæser du bare på x-aksen hvor linjen skærer.


Svar #4
07. november 2013 af Andersen198 (Slettet)

forstår jeg ikke helt, er det ikke noget der skal regnes på??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af mathon


                 AB = OB - OA = [7,8] - [-1,3]  = [8,5]

                 CD = OD - OC = [9,7] - [-4,-1]  = [13,8]

hvis og kun hvis
                                linjerne, der indeholder linjestykkerne AB og CD, er parallelle
                  er
                               determinanten for retningsvektorerne AB og CD lig med 0.

                               det(AB,CD) = -1 …


Skriv et svar til: Linjer og Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.