Matematik

Lineær funktion

09. november 2013 af EmilyJustesen (Slettet)

Jeg har fået en opgave for, som handler om lineære funktioner, men der er en opgave jeg ikke kan finde ud af. Sådan lyder opgaven:

Opskriv en ligning for linjen l, når den går gennem punktet P og har hældningskoefficienten a

1) P (0,4) og a=2

2) P (2,1) og a= - 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

benyt punkt-hældningsformlen

                                                        y - yo = a(x - xo)

                                                        y = ax + (yo - a•xo)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Princippet er, at på baggrund af at du kender et punkt og a, kan opstille en ligning og finde b. Når b er fundet kan du så opstille ligningen for linjen.

Indførelsen af punktet i ligningen sker som følgende:

Generelt:                      y = ax + b                     P(x , y)

Specifikt for opgave 1: 4 = 2 · 0 + b                  P(0 , 4)

Dermed kan b bestemmes, og indføres i ligningen y = 2x + b, hvormed ligningen for linjen l haves.


Svar #3
10. november 2013 af EmilyJustesen (Slettet)

Til Svar #2 Mange tak for din hjælp, jeg tror jeg har forstået opgaven rigtig nu. :-)

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.