Matematik

Vektorer i planen

09. november 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

D) Bestem koordinatsættet til punktet D på BC, som opfylder at |BD|/|CD|=5/6.

a=(3,4)

b=(-5,1)

c=(7,10)

Har set lignende spørgsmål, men kunne ikke forstå besvarelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at b og c skal være B og C

Find længden af CD og deraf længden af BD  Der gølder så OD = OB +BD = OB + BC*|BD|/|BC|


Svar #2
09. november 2013 af Gandhara (Slettet)

Ja, der skulle have været store bogstaver.

Men hvorfor er der den sammenhæng (det du har skrevet med fed)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af peter lind

Første lighedspunkt indskyder jeg blot punket B. Næste lighedstegn. Det skal være en vektor som har samme retning som BC men længden af BD. Det er netop det det sidste led giver


Svar #4
09. november 2013 af Gandhara (Slettet)

Når jeg skal beregne længden af Cd og BD tænker du så bare på:

BD: 5/11

CD: 6/11

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2013 af peter lind

Beklager. Jeg har fået srevet forkert i #1 Det var længden af BC du skulle finde ikke BD


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.