Fysik

hjælp til fysik

10. november 2013 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der ved hvordan denne opgave løses? 

Opgave 3.

En elektrisk kogekande er beregnet til 220 V og bruger 1,5 A, når den er tændt. Kanden indeholder 1,2 liter vand ved 15° C.

1)Hvor længe varer det at varme vandet op til kogning (100° C), hvis kanden er perfekt isoleret?

2)Hvor lang tid varer opvarmningen, hvis der er et energitab på 18 % til omgivelserne? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

Brug leveret energi: P*t = U*I*t hvor t er tiden

Nødvendig energi: m*c*ΔT   m masse, c varmefylde ΔT er temperaturstigningen


Svar #2
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

kan det passe, at svar til opg a er 21 minutter? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af mathon

a)
        perfekt kandeisolering:

               energitilførsel                             energimodtagelse

                            U • I • t                  =                   m • c • ΔT

                (220 V) • (1,5 A) • t           =          (1,2 kg) • (4186 J/(kg·K)) • ((100 - 15) K)


                                          t = 1993,85 s = 21 min 33,9 s


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2013 af mathon

2)
                                ((220 V) • (1,5 A) • t) • 0,82           =          (1,2 kg) • (4186 J/(kg·K)) • ((100 - 15) K)


Svar #5
11. november 2013 af anonym1person (Slettet)

jeg har regnet opg 2 sådan her. 

18% af effekten P går tabt. Dvs. at 82% bliver udnyttet. Så regnestykket kommer til at se sådan her ud:

t = 1,2 kg * 4180 J/(kg*ºC) * 85ºC / (0,82 * 330 W) = 1575,61 s = 26,26 minutter 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2013 af mathon

2)
                                       t = 1577,87 s ≈ 26 min 18 sek
                                


Svar #7
11. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Så det er rigtigt som jeg har gjort? :)

Skriv et svar til: hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.