Fysik

fysik ?

10. november 2013 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

en der kan hjælpe med følgende opgave? 

Opgaven er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

Jeg er ekspert :-) - hvad skal du have hjælp til?


Svar #2
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Den opgave jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

Jo, men du må da have nogle ideer eller mere konkrete problemer end "opgaven".


Svar #4
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

ja jeg har følgende svar: 

Beregn systemets acceleration:  

Følgende formel skal benyttes for at finde systemets acceleration: a=  ó
a=  = 3,928 m/s2

Beregn snorkraften

Der virker to kræfter: Snorkraften FS samt tyngdekraften mB*g. Så Newtons 2. lov for loddet bliver:
mB*g - FS = mB*a ó

FS = mB*g - mB*a ó

FS=3,0 kg*9,82 m/s2 – 2,0 kg*3,928 m/s2 =21,604 (i tvivl om enhed)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

En kraft er altid i Newton, hvis d bruge SI-enheder.

Det ser meget fornuftigt ud.

Hvad er problemet?


Svar #6
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

jeg var bare i tvivl om det var rigtigt, og så mht. kraftdiagram


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

Hvis du kan forklare, hvor alle dine kræfter kommer fra, så er det nok ikke helt galt :-)

Hvis du har fået tegnet en kraft, du er usikker på, så skal den nok ikke med.


Svar #8
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

er dette fornuftigt nok?

Vedhæftet fil:kraftdiagram.docx

Svar #9
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

og hvis du har tid, må du gerne se om alle mine 3 opgaver ser rigtige ud, eller om jeg har lavet nogle fejl :) 

Vedhæftet fil:fysik3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

Jeg kan ikke læse docx- filer med andet end ren tekst. Har du ikke en lærer, der retter dine opgaver?


Svar #11
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

jo jo selvfølgelig. ville blot være sikker på at det var korrekt. 

Beregn systemets acceleration:  

Følgende formel skal benyttes for at finde systemets acceleration: a=  ó
a=  = 3,928 m/s2

Beregn snorkraften

Der virker to kræfter: Snorkraften FS samt tyngdekraften mB*g. Så Newtons 2. lov for loddet bliver:
mB*g - FS = mB*a ó

FS = mB*g - mB*a ó

FS=3,0 kg*9,82 m/s2 – 2,0 kg*3,928 m/s2 =21,604 N

Opgave 2.

En slæde skubbes et øjeblik med en kraft på 210 N. Gnidningskraften er på 20 N, og massen af slæden 90 kg.
- Beregn slædens acceleration:

Fres = m • a = F - Fgnid = (210 N) - (20 N) = 190 N
m • a = 190 N
a = (190 N) / (90 kg) = (190 kg·m/s2) / (90 kg) = (190/90) ((kg·m/s2) / kg) = 2,111 m/s2

Opgave 3.

En elektrisk kogekande er beregnet til 220 V og bruger 1,5 A, når den er tændt. Kanden indeholder 1,2 liter vand ved 15° C.

1) Hvor længe varer det at varme vandet op til kogning (100° C), hvis kanden er perfekt isoleret?

Først og fremmest skal vi finde den effekt der bliver brugt: P = U* I à P = 220 V * 1,5 A = 330 Watt

à Derefter bruges nedenstående formel

T = 1,2 kg * 4.186 J/KG*ºC  * 85 ºC/ 330 Watt

Tid = 21,56 minutter

2)Hvor lang tid varer opvarmningen, hvis der er et energitab på 18 % til omgivelserne?

18% af effekten P går tabt. Dvs. at 82% bliver udnyttet. Så regnestykket kommer til at se sådan her ud:

t = 1,2 kg * 4186 J/(kg*ºC) * 85ºC / (0,82 * 330 W) = 1577,87 s = 26,30 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2013 af chr42 (Slettet)

Det ser fornuftigt ud.

Du kan overveje at give en frund til at formlerne er en god ide, dvs hvorfor du må bruge de formler du bruger. F. eks. at det er Newtons 2. lov, der siger at summe af kræfterne F=ma.


Svar #13
10. november 2013 af anonym1person (Slettet)

okay, tak :) 


Skriv et svar til: fysik ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.