Fysik
Kraftkurve - største acceleration og golfboldens fart
Hej alle,
I opgave a (vedhæftede opgave) er jeg kommet frem til resultatet 1,56*10^5 m/s^2 er dette korrekt? (jeg har differentieret F(t) og sat differentialkvotienten = 0. Da F=m*a, så har jeg isoleret a, hvorved jeg har fundet accelerationen i punktet)
Opgave b ved jeg overhoved ikke hvordan jeg skal løse? :)
Svar #1
11. november 2013 af mathon
7,1·103 N
F(t) = -----------------------------------------------
1 + (3,6·1015 s-4) • (t - (5,0·10-4 s)4
.
1,56044·105 m·s-2
a(t) = -----------------------------------------------
1 + (3,6·1015 s-4) • (t - (5,0·10-4 s)4
Svar #2
11. november 2013 af mathon
a)
-(1,56044·105 m·s-2) • 4•(3,6·1015 s-4)•(t - (5,0·10-4 s))3
a '(t) = --------------------------------------------------------------------------
(1 + (3,6·1015 s-4) • (t - (5,0·10-4 s))4)2
.
-(1,56044·105 m·s-2) • (1,44·1016 s-4)•(t - (5,0·10-4 s))3
a '(t) = -------------------------------------------------------------------------- = 0
(1 + (3,6·1015 s-4) • (t - (5,0·10-4 s))4)2
hvoraf
t = 5,0·10-4 s
Golfkuglens maksimale acceleration indtræffer til tiden t = 5,0·10-4 s = 0,5·10-3 s = 0,5 ms
Svar #3
11. november 2013 af mathon
b)
v(t) = a(t) • t da vo = 0
v(10-3 s) = a(10-3 s) • (10-3 s)
1,56044·105 m·s-2
v(10-3 s) = ------------------------------------------------------- • (10-3 s) = 0,69 m/s
1 + (3,6·1015 s-4) • ((10-3 s) - (5,0·10-4 s))4
Svar #4
11. november 2013 af hesch (Slettet)
opgave b)
Du skal integrere a(t) fra 0 til 1ms. Slaget slutter efter 1ms.
∫a(t) dt = v(t).
Svar #5
11. november 2013 af mathon
#3 skal selvfølgelig rettes til en integration som anført i #4
Define a(t) = 1,56044EE5 / (1+3,6EE15*(t-5,0EE-4)^4)
og dernæst
∫(a(t),t,0,10^-3) output: 44,5206 (m/s) ≈ 160 km/t
Svar #6
11. november 2013 af hesch (Slettet)
a(t) = 1,56E5 / (1+3.6E15 ( t - 5E-4)4 ) m/s2 ( 1,56E5 = 1,56*105 )
v(0,001) = 0∫0.001a(t) dt ≈ 44,5 m/s = 160,2 km/t ( kilde: lommeregner TI-68)
PS: Så ikke #5
Skriv et svar til: Kraftkurve - største acceleration og golfboldens fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
