Matematik

Differentiere

11. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Differentiere f(x)=ax2+bx+c

Hvordan gør man, hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man differentierer hvert led for sig og benytter den generelle regel

(axn)' = a·n·xn-1

på hvert led i polynomiet.


Svar #2
11. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

dvs. at hvis vi skal differentiere ax2

er det sådan her:

a*2x= 2ax

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er et af leddene i den afledede.


Svar #4
11. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Så er det da bare:

2ax+b


Svar #5
11. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.