Matematik

Endnu et matematik spørgsmål

11. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en person har et BMI på 26 og vejer 80 kg. Hvor høj er personen så?

Igen mange tak til alle der hjælper:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler h2 af udtrykket for BMI (se din anden tråd) og beregn så h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Nu skal vi isolere h i ligningen fra  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1406696

m = BMI · h2

Vi dividerer med BMI på begge sider:

m / BMI = h2    Det er måske mere overskueligt, hvis vi vender den, så h2 er på venstre side:

h2 = m / BMI     Nu tager vi kvadratroden på begge sider (og skulle egentligt sætte ± foran, men alt er + her)

h = √ (m / BMI )   Sådan, nu kan du bare sætte dine tal ind.

Men men men: Jeg vil varmt anbefale dig at træne ligninger: Læs på det og ØV dig!!
Du kan selv lave nogle stykker, og kontrollere facit ved at sætte det ind.
Du kommer sikkert til at lave mange opgaver, hvor du skal kunne løse ligninger,
så gør noget ved det snart :-)


Svar #3
11. november 2013 af HFNU (Slettet)

Der gangede jeg højden med BMI. Jeg har ikke højden nu, så kan ikke gange højden med BMI. Har kun vægt og BMI:(....Men ja jeg bliver nødt til at kigge mere på de svar jeg fik i den anden tråd. Der må være noget som kan hjælpe mig;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har jo lige fået dit spørgsmål besvaret i #2. Her isolerer man h, når man kender BMI og m .


Svar #5
11. november 2013 af HFNU (Slettet)

Tak Chrystine:)....men jeg øver mig skam også. Sidder og kigger i bogen osv omkring eksempler, hehehe. Men nogle gange så sidder jeg bare fast. 

Jeg ved f.eks. ikke hvordan du ved at vi skal bruge kvadratrod her-men jeg bliver nødt til at læse igen på siderne omkring ligninger, det kan være jeg ka få mine svar der. 
 

Igen 1000 tak for hjælpen:) forsat god aften til jer allesammen:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Denne opgaves ligning var ikke den simpleste, fordi vi skulle uddrage kvadratroden,
men løsningen af ligningen i den anden opgave skal du skynde dig at forstå, for det er grundlæggende.
Det var en ligning af typen a = b • c, og der skal du gerne kunne isolere alle tallene.
Når du er færdig med at læse på det, så spørg, indtil det virker nemt.
 

Jeg ved, at vi skal bruge kvadratrod i den ligning, fordi der står noget med i anden, og jeg ved, at kvadratrod er det modsatte af i anden.
Ligesom plus er det modsatte af minus,
og gange er det modsatte af division.
(Ja, det bruger man, når man løser ligninger).

Hvis du har helt vildt svært ved at forstå ligninger ud fra din bog, skulle du måske søge på nettet efter nogle videoer om det. Nogle mennesker lærer bedre på den ene måde end på den anden.


 


Skriv et svar til: Endnu et matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.