Matematik

Fjerdegrads funktion

11. november 2013 af EStormholt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en fjerdesgradligning som lyder:


f(x) = x^4 - 6 x^2 + 4

Jeg skal finde skæringspunkt med x-aksen og y-aksen, nogen som ved hvordan dette kan gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af peter lind

Skæring med en akse er karakteriseret ved at den anden akses koordinat. Skæring med x aksen findes altså ved at løse ligningen f(x) = 0. Skæringen med y-aksen ved at finde f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skæring med x-aksen: løs ligningen f(x) = 0. det er en 2.-gradsligning i x2 .

Skæringspunktet med y-aksen har x = 0. Beregn derfor y = f(0).


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af mathon

som anvist i #2:

                                   f(x) = x4 - 6x2 + 4

                                   f(x) = (x2)2 - 6(x2) + 4


som med x2 = y
giver
                                   f(x) = y2 - 6y + 4           som løses mht y
og afslutningsvis
beregnes x af
                                  x = ±√(y)   for y ≥ 0
                                 
                                 


Skriv et svar til: Fjerdegrads funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.