Matematik

differentiere

12. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

For hvilke x-værdier har grafen for f(x) vandret tangent?
 For hvilke x-værdier har tangenten positiv hældningskoefficient?For hvilke x-værdier har tangenten negativ hældningskoefficient?

Hvordan finder man ud af det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Du skal undersøge fortegnsvariationen for den 1. afledede af f, f'(x).


Svar #2
12. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Og hvad betyder fortegnsvariationen for den 1. afledede af f, f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Bestem differentialkvotienten for f:  f'(x) = df/dx.

2. Løs f'(x) = 0 (de x for hvilke tangenten er vandret).

3. Undersøg fortegnene for f'(x) mellem nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvis du har et eksplicit funktionsudtryk - f.eks. f(x) = x4 - 8x2 + 20,  så ville det måske lette forståelsen lidt at bruge

et konkret eksempel m.h.t. undersøgelse af fortegnsvariationen her i forummet.


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.