Matematik

fsa matematik 2012

12. november 2013 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået fsa 2012 maj 2012 for som lektie.

Men der er fire opgaver, som jeg ikke ved, hvordan man skal løse. Jeg håber I kan hjælpe mig med dem.

3.5 Julie og Simon diskuterer hvordan de kan beregne vinkel A på skitsen.

Julie påstår at vinkel A er cirka 60 grader, fordi sin(30 grader) = 30/60

Simon påstår vinkel A er cirka 27 grader, fordi tan(26,6 grader) = 30/60

Har Simon eller Julie ret i sin påstand om, hvordan vinkel A kan beregnes?

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal udregne den. Jeg har tastet sin^-1(30/60) ind på lommeregneren og det gav 30 grader, og jeg har også tastet tan^-1(30/60) ind og det gav 26,57 grader (afrundet til 2 decimaler). Så jeg har fået det til at de begge to har ret, men jeg kan ikke forklare hvorfra andet end at begge påstande er korrekte ud fra resultatet på lommeregneren.

Jeg har vedhæften skitsen af trekanten

Jeg har også lidt problemer i opgave 6:

6.2 Tegn kvadratet og figuren A med de mål som er vist på skitsen. Min lærer har bedt mig om at indtegne den i GeoGebra, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal indtegne figuren A, og hvad udregningen til indtegningen er.

6.4 Hvor stor er omkredsen af figuren A?

6.5 Hvor stor er arealet af figuren A?

I disse to opgaver, har jeg ikke nogen formel for, hvordan man beregne areal og omkreds af sådan en figur.

Vedhæftet fil: trekantskitse.doc

Svar #1
12. november 2013 af 321bj (Slettet)

Og her er skitsen af kvadratet og figur a

Vedhæftet fil:kvadrat og figur A.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har samme opgave kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1406578


Svar #3
12. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ups.. det kan jeg godt se. Men hvad skal jeg gøre ved det? Jeg er ret ny som bruger herinde, så jeg ved ikke hvordan man sletter en af trådene


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kan man ikke. Det bedste er at fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd.


Svar #5
12. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ok tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får:

Siden b er kendt=60 cm og siden a er kendt=30 cm

Vinkel A søges

tan-1(30/60)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Netop som det er forklaret i den oprindelige tråd (linket i #2).


Skriv et svar til: fsa matematik 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.