Matematik

Ligning

13. november 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

(2x+5)(x3-3x)=0

benyt faktorisering samt nulreglen,

nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen. Et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med nul. Den oprindelige ligning spaltes derfor i 2 ligninger, der løses hver for sig.

I denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1394375 brugte du også nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

(x^3-3x)=x(x^2-3)?

(2x+5)(x^2-3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal ikke smide faktoren x væk. Man har så

(2x+5)(x3-3x) = 0 , eller

(2x+5)·x·(x2-3) = 0 , eller

(2x+5)·x·(x+√3)·(x-√3) = 0


Svar #4
14. november 2013 af raaambo (Slettet)

så svaret er kvadratror 3 og kvadratrod -3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Der er jo fire faktorer, der kan være 0.

(2x+5)·x·(x+√3)·(x-√3) = 0 ⇔

2x+5 = 0 ∨ x = 0 ∨ x+√3 = 0 ∨ x-√3 = 0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.