Matematik

Eksponentiel funktioner

14. november 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

To eksponentielle udviklinger har forskriften

f(x) = b*ax  og g(x)=2b*cx   , hvoer b > 0, ac≠0, og a ≠ c

Bestem x-koordinaten til skæringspunktet for grafen for f(x) og grafen for g(x) 

Hvordan løser man denne opgave? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2013 af mathon

skæring kræver

                                b•ax =  2b•cx


Svar #2
14. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Dvs.

x = ln(2)/In(a)-ln(c)   ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja, men brug parentes: x = ln(2)/(ln(a)-ln(c)), hvor a ≠ c og a > 0 og c > 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2013 af mathon

eller blot
                  x = ln(2) / ln(a/c)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.