Matematik
Finde rødderne efter have faktoriseret en andengradsligning, når a er mere end 1
14. november 2013 af
Saravd (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Hej :)
Jeg har brug for hjælp med at finde en af rødderne efter jeg har faktoriseret en andengradsligning. Jeg ved godt hvordan man gør det når a er lige med 1 men når det er mere end 1 har jeg ingen anelse:
ax^2+bx+c=0
(x-x1)(x-x2)
2x^2-6x+4=0 <=> (jeg springer et par trin over) <=> (2x-2)(x-2)
x1=???
x2=-(-2)=2
Håber nogle kan hjælpe :D tak på forhånd!
Jeg har brug for hjælp med at finde en af rødderne efter jeg har faktoriseret en andengradsligning. Jeg ved godt hvordan man gør det når a er lige med 1 men når det er mere end 1 har jeg ingen anelse:
ax^2+bx+c=0
(x-x1)(x-x2)
2x^2-6x+4=0 <=> (jeg springer et par trin over) <=> (2x-2)(x-2)
x1=???
x2=-(-2)=2
Håber nogle kan hjælpe :D tak på forhånd!
Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
Du har allerede faktoriseret polynomiet
2x2 -6x +4 = (2x-2)(x-2) = 2·(x-1)(x-2) = 0 .
Benyt nu nulreglen til at aflæse de to rødder.
Skriv et svar til: Finde rødderne efter have faktoriseret en andengradsligning, når a er mere end 1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
