Matematik

differentier 1/2x

17. november 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad er differentialen af 1/2x??

1/2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af BiologyNerd (Slettet)

Et eksempel:

f(x) = 2x, da er f'(x) = 2, da x differentieret giver 1.

Så hvis f(x) = 0,5x, da er f'(x) = 0,5 * 1 = 0,5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af Walras

Medmindre der er tale om en mere interessant brøk, som

[1/(2x)]'=[1/2*1/x]'=1/2[1/x]'=1/2*[-1/x2]=1/(2x2).

I så fald skal man huske at skrive sine parenteser..


Svar #3
17. november 2013 af plamesaen (Slettet)

bestem integralet fra:

0 12 1 / (1/2)x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Skriv integralet ordentligt op. Integralet skal ende med dx. Har dette integral noget med den oprindelige funktion at gøre?

Bemærk, at

1 / ((1/2)x) = 2/x 

Er integranden snarere

1 / ( (1/2)x + 3 )


Skriv et svar til: differentier 1/2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.