Matematik

lineær funktion

17. november 2013 af kessi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave for om lineær funktion hvor der dukker et spørgsmål op der spørger 

Forklar hvordan a og b kan bestemmes ud fra to punkter på grafen og bevis formlerne til beregning af a og b ud fra to punkter på grafen.

nogen der ved hvad de mener?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af MrsSilde (Slettet)


 Linjen gennem to punkter A(x 1,y1 ) og B(x2,y 2) med x1 ≠ x2, har hældningen:
 a= Δy/Δx= (y2-y1)/(x 2-x1 )
Man bestemmer b ved at isolere b i formlen:  y=ax+b 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af Ciceo (Slettet)

Lineær funktion har denne funktion: f(x) = ax + b

a er hældningskoeffiecienten, og b er, hvor den krydser y-aksen.

Du skal finde a og b vha. de to punkter på grafen, og det skal du bevise ved at bruge formlerne for at finde a og b. :-)


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.