Matematik

3 ligninger, 2 ubekendte

18. november 2013 af 09xcc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder med en afleveringsopgave, og har som en start fået hjælp af min hjælpelærer. 

Han fortalte mig at jeg måtte løse tre ligninger (som følgende) med to ubekendte (henholdsvis a og b):

          h(t) = a*t+b
          h(0) = 0
          h(π/2) = 190

Mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af at finde de to ubekendte, og kan det overhovedet lade sig gøre på denne form?! 

På forhånd tak for hjælppen! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to ubekendte er a og b. Benyt betingelsen h(0) = 0 , hvorved der fremkommer en ligning til bestemmelse af b. Benyt derefter betingelsen h(π/2) = 190 , hvorved a kan bestemmes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2013 af aaaaaz (Slettet)

0=a*0+b <=> b=0

190=a*(pi/2)+0 <=>a=190/(pi/2)


Skriv et svar til: 3 ligninger, 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.