Matematik

Løs ligning

18. november 2013 af 3runette (Slettet)

Hej alle sammen,

Jeg har lidt problemer med en opgave, måske i kan hjælpe mig? :)

Jeg skal kunne løse denne ligning uden brug hjælpemidler:

x(x - 2) - (x + 1)^2 = -6

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud, reducer, og isoler så x. Det er en simpel lineær ligning.


Svar #2
18. november 2013 af 3runette (Slettet)

Kan du hjælpe mig lidt mere på vej? :)

Det der forvirre mig lidt, er at det står i 2.


Svar #3
18. november 2013 af 3runette (Slettet)

Kan ikke få det her til at passe på nogen måde:

x(x - 2) - (x + 1)^2 = -6

x^2 - 2x - x^2 + 1x + x^2 + 1x = -6

3x^2 - 3x = -6


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Du udregner ikke -(x+1)2 korrekt. Benyt en kendt kvadratsætning, og hæv minusparentesen korrekt.

x·(x-2) - (x+1)2 = (x-1 +1)·(x-1 -1) - (x+1)2

                      = (x-1)2 - 12 - (x+1)2

                      = (x-1+x+1)·(x-1-x-1) -12

                      = 2x·(-2) -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af 123434 (Slettet)

-(x+1)^2 

Hvad giver det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

-(x+1)2 = -(x2 + 2x +1) = -x2 -2x -1


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.