Matematik

Funktioner

18. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved f(x) =4x+5 og g(x)=-2x+12

a) Bestem f(5), og løs ligningen g(x)=16

f(5) 4*5+5 = 25

MEN HVORDAN LØSER JEG g(x)=16??

b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner

Hvordan udregner jeg b??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af lvr34 (Slettet)

a) løsning af g(x) = 16

ligningen 16 = -2x + 12 med hensyn til x, da

g(x) = -2x + 12                                 g(x) = 16

16 = -2x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af lvr34 (Slettet)

b) bestemmelse af koordinatsættet skræringspunktet

Koordinatsættet til skæringspunktet for de to grafer beregnes ved at finde x i ligningen f(x) = g(x) og derfra ved indførelse af den funde værdi beregne y. x og y udgør dermed tilsammen koordinatsættet til skæringspunktet P(x,y).


Svar #3
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Er g(x) = 16 <=> -20


Svar #4
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Hvordan beregner jeg y ? Og er g(x)=16 = -20?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad du mener. I opgave a bliver du bedt om at løse ligningen g(x) = 16. Dette gør du ved, at indsætte 16 på g(x)'s plads i udtrykket g(x) = -2x + 12 og derfra finde x. Du skal altså finde x i ligningen

16 = -2x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af lvr34 (Slettet)

I opgave b skal du jævnfør #2, først finde x i ligningen f(x) = g(x). Det betyder, at du skal finde x i ligningen

4x + 5 = -2x+12

  f(x)    =    g(x)

Efter at du har fundet x, indfører du det i enten f(x) eller g(x) og udregner y-værdien herfor. Dine fundne x- og y-værdier udgør så koordinatsættet til skæringspunktet P(x,y). 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.