Matematik

koordinatsystem

18. november 2013 af 123434 (Slettet)

y=4x

y=2,5x+300

Hvor skærer de hinanden

4x=2,5x+300

4x-2,5x=300

1,5x=300

x=200

Så de skærer hinanden ved prisen 800 kr? men skal man ikke oplyse et ordnet par?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af mathon

   Hvad står y for?


Svar #2
18. november 2013 af 123434 (Slettet)

y=prisen

x=antal

er det korrekt at y=4x og 2,5x+300 skærer hinanden i (200,800)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af peter lind

ja. Det kan du selv kontrollere ved at sætte løsningen ind i de oprindelige ligninger


Skriv et svar til: koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.