Matematik

Matematik spørgsmål

19. november 2013 af Kakaoroulade (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der vil være så sød at hjælpe mig med denne opgave??

Familien Lund og familien Skov er naboer.

Lund har en kvadratisk græsplæne, og Skov har en cirkelformet plæne.

En dag, da Lund og Skov begge er ude og klippe plænernes kanter, opdager de, at de to plæner har nøjagtig lige store omkredse.

Beregn radius i Skovs plæne, når siden i Lunds plæne er 7,75 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af PeterValberg

Lunds plæne (kvadratisk) har omkredsen: O = 4·7,75 m = 

Skovs plæne (cirkelformet) har omkredsen: O = π·d = 2·π·r

Beregn omkredsen af Lunds plæne.
Skovs plæne har samme omkreds, så du kan beregne radius

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Omkredsen af et kvadrat er 4 • sidelængden (som du kender).
Når du udregner det, har du et tal for omkredsen af cirklen (for Skov og Lund opdagede, at omkredsene var lige store).
Vi kender en formel for omkredsen af en cirkel: Omkreds = 2 • π • radius.
Her får du altså en ligning, hvor radius er den ubekendte (x).
Løs ligningen (husk at tjekke facit ved at sætte ind i ligningen).


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af hesch (Slettet)

Lunds plæne måler 7,75m * 7,75m.  Omkreds, OL = længden af 4 sider.

For Skovs plæne gælder:

OS = 2 * π * R

Sæt  OS = OL

Isoler R i ligningen.


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.