Matematik

(1+ry) (1+rx)^a

20. november 2013 af fridatoksvig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har en rapport for, der omhandler emnet potensvækst.

Jeg er i tvivl om hvad (1+ry) (1+rx)^a betyder, og hvordan man forklarer formlen.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af mathon

Du har
                              f(x) = y = b•xa
hvoraf
                                        y2/y1 = (x2/x1)a

Når en størrelse S ændres med
p% haves
                   Sny = (1+p/100)•S = (1+r)•S
eller
                   Sny/S = 1+r

overført på formlen  y2/y1 = (x2/x1)a

har du derfor
                                (1+ry) = (1+rx)a
              og
                                (1+rx) = (1+ry)1/a

                            

          


Svar #2
20. november 2013 af fridatoksvig (Slettet)

Okay tak, Kan man skrive s som fx. h, mens det stadig har den samme betydning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af mathon

Bogstavvariabel kan du vælge frit.


Skriv et svar til: (1+ry) (1+rx)^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.