Matematik

Matrix produkter

20. november 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal udregne følgende matrixprodukt:

17 231 100                23 546 0                 0 0 0   

91 640 77                 -19 -34 0                 0 0 0

-11 1003 1                22 1001 0                0 0 1

Sagen er, jeg ved godt hvordan jeg finder produktet af TO matricer, men kan ikke finde et eksempel eller metode i hvordan man finder produktet, når det er over to matricer. 

Er der nogle, der ved det?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Matrixmultiplikation er altid associativ, så der gælder:

(A*B)*C = A*(B*C

når antallet af søjler i = antal rækker i B og antallet af søjler i B = antal rækker i C.

I dit tilfælde er dette selvfølgelig opfyldt, fordi alle tre matricer er 3x3.


Skriv et svar til: Matrix produkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.