Matematik

Kritisk pkt

20. november 2013 af BJensen1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

f(x,y)=x2(1-ey)+25(y+2)2

1.Udregn i hånden de kritiske punkter for f .

2.Udregn i hånden typen af hvert af de kritiske punkter. 

Kan ikke bestemme hvad y-værdien for det kritiske punkt skal være??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af peter lind

Løs ligningssystemet ∂f/∂x = 0 og ∂f/∂y =0


Svar #2
20. november 2013 af BJensen1 (Slettet)

får følgende to ligninger 

2x-2x*ey=0

-x2ey=0

Kan ikke helt følge logikken de bruger i vores lærebog, men det er noget med man skal sætte x=y, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af peter lind

Den sidste ligning er forkert. Differentiation af det sidste led i funktionen med hensyn til y giver ikke 0

Nej du skal bestemt ikke sætte x=y. Du har 2 ligninger med de 2 ubekendte x og y, som du skal løse


Svar #4
20. november 2013 af BJensen1 (Slettet)

Har vedlagt et Maple dokument, forstår ikke når der står at y=y??

Vedhæftet fil:Maple.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af peter lind

Jeg kender ikke Maple, så jeg ved ikke hvad den bedes om og hvad der er resultater

Det burde heller ikke være nødvendig at bruge maple til det. Der skal bruges  simple differentiationsregler, som du bør kende udenad.


Svar #6
20. november 2013 af BJensen1 (Slettet)

Det er heller ikke så meget differentiationen, jeg har problemer med, forstår bare ikke helt måden man finder de kritiske punkter ud fra sine fundne ligninger


Svar #7
20. november 2013 af BJensen1 (Slettet)

men du siger min 2. ligning er forkert, hvad skal den så være?


Svar #8
20. november 2013 af BJensen1 (Slettet)

nevermind, har set fejlen


Skriv et svar til: Kritisk pkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.