Matematik

Differentiere

21. november 2013 af 123434 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)= x3 + 2x + 8 

Bestem f'(1 ), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,(f1 ))

f'(x)=3x^2+2 Er det korrekt differentieret?

f(1)=1^3+2+8=11

f'(1)=3^2+2=11

y=f'(1)(x-1)+f(1)

y=11(x-1)+11=11x-11+11=11x

Jeg tror jeg har gjort et eller andet forkert?

Tak på forhånd og god aften. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af lvr34 (Slettet)

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

f(x) = x3 + 2x + 8, f'(x) = 3x2 + 2, x0 = 1

f'(x0) = f'(1) = 3·12 + 2 = 5

f(x0) = f(1) = 13 + 2·1 + 8 = 11

y = 5 · (x - 1) + 11 = 5x - 5 + 11 = 5x + 6


Svar #2
21. november 2013 af 123434 (Slettet)

Tusind tak. Det hjalp meget. 


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.