Kemi

Kemi Hjælp det haster!!

22. november 2013 af Ninna25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heterogen ligevægt

a)

Opskriv ligevægtsudtrykket for hver af  disse ligevægt og angiv om ligevægten er homogen  eller heterogen. Navngiv desuden hver reaktions ligevægtskontant.

 Ag+(aq) +2CN-(aq)=Ag(CN)2-(aq)    <- (=) menes harpun jeg ved ikke hvordan jeg skal lav den tegn?
MgCI2(s)=Mg+(aq)+2CI-(aq)
N2(g) = N2(aq)

b) Opskriv opløselighedsproduktet for opløselighedsligevægten:

Ag2CrO4(s)=2Ag+(aq)+CrO42-(aq)

tak på forhånden


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2013 af mathon

a)
                         Ag+ (aq)   +  CN- (aq)   <--->   AgCN (aq)                          homogen

                         MgCI2 (s)   <--->   Mg2+ (aq)   +   2 CI- (aq)                       heterogen

                         N2 (g)   <--->   N2 (aq)                                                     heterogen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af mathon

b)
                         Ag2CrO4 (s)   <--->   2 Ag+ (aq)   +   CrO42- (aq)

    .

    opløselighedsproduktet:

                                              [Ag+]2 • [CrO42-]  =  Ksp


Svar #3
22. november 2013 af Ninna25 (Slettet)

tak mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2013 af kasper28 (Slettet)

hvad med ligevægtskonstanten? 


Svar #5
03. december 2013 af Ninna25 (Slettet)

Jah hvad med ligevægtskonstanten og ligevægtsbrøken ? kan du hjælpe med det?


Skriv et svar til: Kemi Hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.