Kemi

Stof mængde

22. november 2013 af Mulii (Slettet)

Hej er der nogle af jer som kan hjælpe mig med dette?
 

Ved analyse af en kemisk forbindelse af kobber og oxygen 0,5 finder man at 4,48 gram af stoffet indeholder 3,98 gram kobber og 0,5 gram oxygen.

Beregn stofmængderne af Cu og O
Hvad er den kemiske formel for det analyserede stof?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2013 af mathon

    4,48 g CuxO  indeholder 3,98 gram Cu og 0,5 gram O.

     3,98 gram Cu = (3,98 g) / (63,546 g/mol) = 0,06263 mol

     0,5 gram O = (0,5 g) / (15,999 g/mol)      = 0,03125

     molforhold
                           Cu : O = 2 : 1
dvs
             Cu2O


Svar #2
23. november 2013 af Mulii (Slettet)

Super tak for svaret :) 


Skriv et svar til: Stof mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.