Matematik
to cirklers fælles punkt
09. november 2005 af
kittie (Slettet)
hejsa...
jeg har to cirkler med ligningerne:
C1 =(x-11)^2+(y+2)^2 =64 og
C2 =(x+1)^2+(y-3)^2 = 25
- Hvordan gør jeg rede for at de netop har et fælles punkt... og hvordan finder jeg koordinatsættet til punktet?
jeg har to cirkler med ligningerne:
C1 =(x-11)^2+(y+2)^2 =64 og
C2 =(x+1)^2+(y-3)^2 = 25
- Hvordan gør jeg rede for at de netop har et fælles punkt... og hvordan finder jeg koordinatsættet til punktet?
Svar #1
09. november 2005 af Danielite (Slettet)
start med at isoler y i den ene
så sæt det du får y til at være i den ene ind på y's plads i den anden ligning så regn den som en andengradsligning for at finde x kordinaterne, når du har dem skal du sætte de x kordinater du får ind i en af ligningerne, en af gangen og så isoler y for at finde y kordinaterne til x kordinaterne :)
så sæt det du får y til at være i den ene ind på y's plads i den anden ligning så regn den som en andengradsligning for at finde x kordinaterne, når du har dem skal du sætte de x kordinater du får ind i en af ligningerne, en af gangen og så isoler y for at finde y kordinaterne til x kordinaterne :)
Svar #2
09. november 2005 af kittie (Slettet)
okay... har prøvet... men hver gang jeg prøver at finde de to x'er i giver d=0... det betyder jo der ingen løsninger er... :s
når jeg isolerer y i starten får jeg: y=2,4x-7,6.... kan det passe?
når jeg isolerer y i starten får jeg: y=2,4x-7,6.... kan det passe?
Svar #3
09. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Det er slet ikke nødvenligt: Man beregner bare afstanden mellem de to centre og viser, at den netop er lig summen af de to cirkelradier.
Det er slet ikke nødvenligt: Man beregner bare afstanden mellem de to centre og viser, at den netop er lig summen af de to cirkelradier.
Skriv et svar til: to cirklers fælles punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
