Matematik

Hvordan løser jeg de her 2 ligninger?

22. november 2013 af Smoelf2k11 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej studieportalen!

Jeg er ved at lave en matematik aflevering, og sidder fast ved de her 2 ligninger.

a) 10 - 5x = (x + 1)

b) 5x + 30 - 7 * 2 = 2x + 31 - 6

Jeg er meget dårlig til ligninger, så jeg ville blive superglad hvis nogen kunne hjælpe mig :-)

 - Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af lvr34 (Slettet)

a) Ophæv plusparentesen på højre side af lighedstegnet, så du får 

10 - 5x = x + 1

b) Reducer udtrykket en smule, så du får

5x + 16 = 2x + 25

Prøv så at kom så langt du kan, så giver vi en hjælpende hånd


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

1) x=3/2               -               9-6x=0             -                9=6x              -              9/6 = x

2) x= 3                -             3x-9=0                -                3x=9              -            9/3=x


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg de her 2 ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.