Matematik

Lysets hastighed til km i tal fra 1-10 i tierpotens

24. november 2013 af clarahgade (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået en opgave der lyder:
Skriv et lysår som km (lysets hastighed er 300.000 km/s – et lysår er den strækning lyset bevæger sig på et år). Facit skrives som et tal mellem 1 og 10 ganget med en tierpotens.

Jeg er ærligt en smule blank, en venlig sjæl der vil skære det ud i pap for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2013 af peter lind

1 lysår = c*t hvor c er lyshastigheden og t er 1 år


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2013 af PeterValberg

Et år svarer til 365 dage
En dag er 24 timer
En time er 60 minutter
Et minut er 60 sek.

Så et år er 365·24·60·60 = ..... sekunder

Lyset tilbagelægger 300000 km hvert sekund,
så på ét år bliver det til:  300000·..... = .... km

omskriv nu til titalspotens :-)

( 9460800000000 km ≈ 9,46·1012 km)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2018 af KoenigseggOne1 (Slettet)

jEg vEd iKkE hvAd svArEt eR... :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2018 af PeterValberg

#3

Du kunne jo prøve at lave de beregninger, der er angivet i #2
Du skal som sådan "bare" trykke det ind på din lommeregner,
hvor svært kan det være?
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lysets hastighed til km i tal fra 1-10 i tierpotens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.