Matematik

Ligninger med y og x

24. november 2013 af FrederikJensen123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan laver man sådan en ligning y = -2x + 9 ? 

Jeg er god til ligninger, men det her med Y er først noget, vi har lært her i 9.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Din anførte ligning y = -2x + 9 beskriver en ret linie i koordinatsystemet.

Linien skærer y-aksen i punktet y = 9 (hvor x = 0)  og x-aksen i punktet x = 4,5 (hvor y = 0)

Lineære modeller er meget udbredte og anvendes på vidt forskellige områder som: økonomi, fysik, styringssystemer, statistik og meget andet.

Hvordan man kommer frem til sådan en ligning er eksempelvis beskrevet i dette link: http://www.youtube.com/watch?v=cRYhKNDBTC0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af mathon

                              f(x) = y = -2x + 9

  Er i et sædvanligt koordinatsystem

  den rette linje gennem (0,9) med hældningstal -2     (hele tiden - fra punkt til punkt - 1 th og 2 ned)

  x-værdierne har du på x-aksen = førsteaksen
  y-værdierne har du på y-aksen = andenaksen

     derved får du en række koordinerede værdier (x,y) = (x,-2x+9)


                            


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af 123434 (Slettet)

y=-2x+9 er en lineær funktion

Den har en negativ hældning, og når 2 tern ned(altså bliver 2 mindre) hver gang x bliver 1 større.


Skriv et svar til: Ligninger med y og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.