Fysik

Hjælp til fysik

25. november 2013 af Mariadv (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hej! Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg har siddet med den længe, men kan simpelthen ikke finde ud af den. 

En patient skal have bestrålet livmoderhalsen med en radiumkilde, der udsender gammastråling med aktiviteten . Gammakvanternes energi er 0,18 MeV.

Hvor stor effekt afgiver kilden i form af gammastråling?

Bestrålingen varer i tre dage. Vi antager, at en fjerdedel af den afgivne energi afsættes i det syge væv, som vejer 100 g.

Hvor stor er den absorberede dosis i Gray?
Hvor stort er dosisækvivalentet i Sievert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af mathon


                          Aktiviteten "smuttede".


Svar #2
25. november 2013 af Mariadv (Slettet)

Hov, ups.

Aktiviteten er 1,1 * 10^9 Bq 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2013 af mathon

med
                 A = 1,1·109 s-1
haves 
                 P = (0,18 MeV) • (1,1·109 s-1) = (2,88392·10-14 J) • (1,1·109 s-1) = 3,172·10-5 W = 31,72 µW

        
            


Svar #4
25. november 2013 af Mariadv (Slettet)

Hm.. Bag i bogen står der, at effekten gerne skulle være 19,8 mW. Hvordan kan det passe ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2013 af mlv1804 (Slettet)

3,172W^-5 =3,2
b) 
D= E/m 
= 0,25g * 3,2X10^-5 * tid(dag) over  0,100kg 
= 20,7 Gy


c)
H = D * Q 
= 20,7Gy * 1Sv/Gy
=20,7Sv


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.