Matematik

bestem f^-1

25. november 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal angive en forskrift og dmf for den inverse funktion af f(x)= kvadratrod(x-2)+3 men er lidt usikker på om det jeg gør er korrekt.

y= kvadratrod(x-2)+3

y-3=kvadratrod(x-2)

(y-3)^2=(kvadratrod(x-2))^2

(y-3)^2=x-2

-x (y-3)^2=-2

-x=-2/(y-3)^2

x=2/(y-3)^2 --> f^-1=2/(x-3)^2 dmf x forskellig fra 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du gør det mere besværligt end nødvendigt og begår fejl.

Efter ligningen

(y-3)2 = x-2

isolerer man x ved at lægge 2 til på hver side:

x = (y-3)2 + 2 ,

dvs.

f -1(x) = x2 -6x +11 , x ≥ 3 .


Svar #2
25. november 2013 af funked (Slettet)

det prøvede jeg også først og tastede det ind på min TI-89'er, men syntes ikke det lignede den inverse funtion, hvor den anden kom tættere på. Du skulle vel ikke have forstand TI-89?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, jeg bruger ikke lommeregner.

Tegn grafen for funktionen f(x) og spejl grafen i linien y = x .


Skriv et svar til: bestem f^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.