Matematik

Matematik projekt - rundkørslen Langerød-Tuse

26. november 2013 af bølleprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har siddet og knoklet opgave 1 fra denne opgave længe nu og har simpelthen brug for hjælp!

Opgaven: Bestem cirklens ligning for vejbanens inderste cirkel, hvis koordinatsystemet anbringes i rundkørslens midte.

Jeg har fundet frem til:

(x-a)2 + (y-b)2 = r2

(a,b) = (0,0)

Den inderste cirkel har en radius på 15 meter, det vil sige, at vi nu kun mangler at isolere y.

y = f(x)

Også kan jeg ikke komme længere.. Så vidt jeg har forstået skal y isoleres, men hvordan dette bliver gjort, forstår jeg ikke.

Nogen der kan hjælpe?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af SuneChr

Det er ikke nødvendigt at isolere y.
Ligningen for en cirkel, med centrum i (0 ; 0) og radius 15 er
x2 + y2  =  152
Skal man endelig isolere y , har man
|y|  =  √ (152 - x2)     ⇔      y  =  √ (152 - x2)   ∨   y  =  - √ (152 - x2)


Svar #2
26. november 2013 af bølleprut (Slettet)

Når okay. Mange tak for svar!

Skriv et svar til: Matematik projekt - rundkørslen Langerød-Tuse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.