Matematik

forklar det er 2. gradpolynomium ..

26. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan du hjælpe med dette også: 

du skal forklare, at y'=ay(M-y)=-ay^2  er et 2. gradspolynomium, hvis grene vender nedad. Bestem dets nulpunkter, og forklar vha. disse, at y' har maksimum, når  y=M/2

Du kan også vise det ved at differentiere y'


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af SuneChr

Ganger man parentesen, fås
y '  =  - ay2 + aMy
For a > 0 er koefficienten til y2 negativ, og grenene på parablen vender da nedad.
y ''  =  - 2ay + aM   som er 0 for y = M/2


Skriv et svar til: forklar det er 2. gradpolynomium ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.