Fysik

(I,U) og (I,P) betydning??

26. november 2013 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Hvad står disse bogstaver for: (I, U) og (I, P) Det skal helst betyde noget med strømstyrke, effekt, spænding. Skal bare være sikker på det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af 123434 (Slettet)

Up x Ip = Us x Is

Up/Us = Np/Ns

Is/Ip = Np/Ns

P står for primærspolen.
S står for sekundærspolen.
Np er antallet af vindinger på primærspolen.
Ns er antallet af vindinger på sekundærspolen.
U står for spænding, måles i volt (V).
Up står for spændingen på primærspolen.
Us Står for spændingen på sekundærspolen.
I står for strømstyrke, måles i ampere (A).
Ip står for strømstyrken på primærspolen.
Is Står for strømstyrken på sekundærspolen.


Svar #2
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Har fundet ud af det, det var også et lidt dumt spørgsmål, skrev det lidt i hast, er lidt stresset over en opgave nemlig, beklager...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Normalt benyttes I for strømstyrke, U for spændingsforskel, og P for effekt.


Svar #4
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

mange taaaaaak :D


Svar #5
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Nu er jeg lidt forvirret, betyder P effekt eller primæspole? :) i mit forsøg står der effekt?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er det da mest nærliggende, at P står for effekt.


Svar #7
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Ja okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2013 af hesch (Slettet)

(I,U)  kunne betyde en karakteristik:  U(I)

(I,P)  er så karkteristikken:  P(I)


Skriv et svar til: (I,U) og (I,P) betydning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.