Fysik

Hjælp til fysik!

26. november 2013 af RikkeKJensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er gået i stå med denne opgave i min fysikaflevering. Jeg har lavet første del, men er næsten sikker på at det er forkert, da jeg altid roder rundt i joules og kilojoules:

Opgave 2)

Vand til te sættes over på komfuret. En aluminiumgryde på 0,6 kg fyldes med 2 liter vand og står et
øjeblik. Starttemperaturen måles til 17°C.
1. Hvor meget energi skal der bruges for at varme vandet (og gryden) op til kogepunktet?
E = m * C *delta t
E = 2,6kg * 41,8KJ * 83°C 
E = 90,044KJ
2. Hvad koster det at varme vandet (og gryden) op, hvis nyttevirkningen af komfuret er 78%?
NB: En kWh koster ca. 1,50 kr.

Jeg er helt lost her, og det skal lige siges at jeg har lidt svært ved at forstå ting, så en uddybet forklaring ville være rart :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Din værdi for E er ikke korrekt. Check 10-potenserne. Skriv enhederne ordentligt. Man skriver kJ, ikke KJ.

2. Divider den korrekt beregnede energi med nyttevirkningen, omregn til kWh og gang med prisen for 1 kWh.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2013 af LilanKahn (Slettet)

Q=m*c*ΔT

Q= varme mængdge målt i joul

m= masse af det der varmes op

c (LILLE c) = den specifike varmekapacitet.

ΔT= T2 (slut temperatur) - T1 (start temperatur)

Vands varmekapacit svinger lidt efter hvilken bog man bruger men lad os bruge : cvand = 4200 J/(kg ·°C) 

så ser din formel sådan her ud med tal på Q=2 KG*4200 J/kg*°C *(100°C-17°C) (du får dit resultat i JOUL)

Q/Virknings graden så får du totalt tilført energi

1kWh lavet om til joul heldigvis ret simpel, 1 watt = 1 joul i et sekund. 1kw = 1000 J/s. en time = 3600 sekunder (60*60).

så 1kWh til Joul er 3600000.

(Q/Virknings graden)/3600000 * prisen på strøm


Skriv et svar til: Hjælp til fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.