Matematik

Nogle der vil hjælpe med at finde keglens højde

27. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til at finde denne kegles højde.

For en kegle gælder 

V= 1/3 *3,14(pi) * r^2 * h

hvor V  er keglens rumfang, r er radius i grudfladen, og h er højden.

a)Hvor høj er en kegle med radius 4cm og rumfanget 150cm3

jeg ved at jeg skal stille det op som en ligning og det har jeg så prøvet, men ved ikke hvad jeg herefter skal og om jeg er på rette spor?

150 = 1/3 *3,14* 4^2)*h

16,75516082

Skal jeg dividerer nu? og med hvad.......


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler h af udtrykket for keglens rumfang

V = (π/3)·r2·h ,

h = 3V/(πr2)


Svar #2
27. november 2013 af HFNU (Slettet)

Mener du at det er sådan det skal forståes 1/3 *150*3,14? = med 157, 07


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, læs formlen for den isolerede højde og indsæt de kendte størrelser heri

h = 3V/(πr2) = 3·150cm3/(π·42cm2) = ...


Svar #4
27. november 2013 af HFNU (Slettet)

Okay så det er 8,95 så:)

Hvordan kan jeg så skrive det ned som en ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo allerede gjort for dig. Du skal bare gøre udregningen færdig.


Svar #6
27. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ok troede jeg skulle lave den som en ligning nu.

Mange tak for allt din hjælp:) virklig pænt af dig at hjælpe så meget. 1000 tak;)


Skriv et svar til: Nogle der vil hjælpe med at finde keglens højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.