Matematik

Bestem koordinatsættet

27. november 2013 af meguca (Slettet) - Niveau: C-niveau

"En funktion f er givet ved f(x)=ln(x)+ln(2,34), x>0
a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f hvor tangenthældningen er 1/3"


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af LeonhardEuler

Tror næppe dette er på C-niveau

Løs f'(x0)=1/3

Derefter beregn f(x0) og dermed har du (x0,f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af LeonhardEuler

f(x) = ln(x) + ln(2,34)  ⇒ f' (x) = 1/x 

Løs f'(x) = 1/3   ⇒ 1/x = 1/3 ⇔ x = 3

Heraf f(3) = 1,9488

Dvs. i punktet (3 ; 1,9488) er tangentens hældning 1/3


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.