Matematik

Tegn linje ud fra parameterfremstilling

27. november 2013 af Hexaemeron (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal tegne en linje, ud fra en given parameterfremstilling. Jeg forstår ikke helt hvordan det fungerer, så måske en kunne vise det i en af de fem opgaver jeg har? På forhånd mange tak!

(x , y) = (1 , 5) + t(3 , -2) hvor t skal tilhøren de reelle tal. 

Hvad er princippet? - Kom gerne med nogle forklaringer til udregningerne, så jeg forstår ideen efterfølgende. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn to punkter på linien, for eksempel svarende til t = 0 og t = 1. Indtegn de to punkter i et koordinatsystem og træk den rette linie gennem de to punkter.


Svar #2
27. november 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Aha. Så var det virkelig så simpelt. Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Tegn linje ud fra parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.