Matematik

Sinus eller cosinus? Hvilken og hvorfor?

28. november 2013 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave:
Et skib sejler langs en lige kyststrækning, hvor der er to sømærker A og B. Længden AB er 1,25 km. Med et sigteapparat måles vinklerne med kysten til v = 35,2 grader og u = 31,7 grader. 
Hvor langt er stykket CB? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af PeterValberg

Det lyder til, at du skal bestemme den sidste vinkel og derefter benytte dig af en sinusrelation

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af SuneChr

Find den tredje vinkel i trekanten og benyt sinusrelationerne.
A = 35,2o    B = 31,7o
|BC| = 783 meter    ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af hesch (Slettet)

Der mangler en tegning, så man kan se hvordan disse vinkler "vender".

Men generelt skal du benytte, at summen af vinklerne i en trekant = 180º, find den sidste vinkel.

Herefter kan du benytte sinusrelationer, idet du ved, at AB = 1,25 km.


Svar #4
28. november 2013 af CamillaAagedal (Slettet)

Mange tak. Jeg skulle lige tænke mig ordentlig om. Jeg blev forvirret på grund af, at jeg ikke havde et par. Derfor blev jeg usikker på, om jeg overhovedet skulle bruge sinus.  


Skriv et svar til: Sinus eller cosinus? Hvilken og hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.