Matematik

Hjælp til en række spørgsmål (andengradsligninger samt tangentligningen)

28. november 2013 af KennethWH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har lige fået den her opgave, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. 
Er der nogle kloge hoveder derude som kan hjælpe mig? (:

En funktion f er bestemt ved

            f(x)=x4-8x2+1

a) Løs ligningen f(x)=0

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3, f(3))

c) Bestem monotoniforholdene for f.

Tusind tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) er en 2.-gradsligning i x2 .

b) Beregn f '(x), og beregn sá f(3) og f '(3) og indsæt i tangentligningen.

c) Løs ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til en række spørgsmål (andengradsligninger samt tangentligningen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.