Fysik

Hjælp - fysik !

01. december 2013 af gladstxpige (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et TV med en effekt på 160 W er tændt i 3 timer. Beregn forbruget af elektrisk energi både i kWh og i J.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af peter lind

Energi = effekt*tid


Svar #2
01. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

#1

Energi = effekt*tid

Er det regnet ud i kWh eller i J? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af peter lind

Det er uafhængig af enheder. Resultatet får du i kWh hvis du sætter effekten i kW og tiden i timer. Joule får du hvis du sætter tallene ind i W og tiden i sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af Jonnot (Slettet)

Du kan også se på det fra enhederne: watt har enheden Joul/sek og Kwh er antalet af kilowatt der bliver brugt på 1 time 


Svar #5
01. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

Tusind tak, til jer!


Svar #6
01. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

Har fået disse resultater :)

energi = effekt * tid
160W*3T= 480 kWh

160W*10.800s= 1.728.000J


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det første resultat er ikke korrekt.

160 W · 3 h = 480 Wh = 0,48 kWh .


Skriv et svar til: Hjælp - fysik !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.