Matematik

Areal af den trekant der er udspændt

02. december 2013 af OleWulf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej håber der er nogen villige hjælpere med denne mat opgave

Jeg skal bestemme arealet af den trekant der er udspændt af a vektor og b vektor + 2 vektor a 

Hvad fa'en gør jeg?

A vektor er (2 over 3)

B vektor er (4 over 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af mathon


                           T = (1/2)·|det(a,b+2·a)|


Svar #2
02. december 2013 af OleWulf (Slettet)

Tak for hjælpen, men ja arhhh


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af mathon


                           T = (1/2)·|det(a,b+2·a)| = (1/2)·|â•(b+2a)|


Svar #4
02. december 2013 af OleWulf (Slettet)

Er det a's tværvektor ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af mathon

    Ja

                  â = [-3,2]

                  b + 2a = [4,3] + 2·[2,3] = [4,3] + [4,6] = [8,9]

                  â • (b + 2a) = [-3,2] • [8,9] = -3·8 + 2·9 = -24 + 18 = -6

                           T = (1/2)·|-6| = (1/2)·6 = 3

                


Svar #6
02. december 2013 af OleWulf (Slettet)

Arhhh ergo er arealet 3 nu er jeg med. Tusind tak for din tid og hjælp, må livet bringe dig alt den lykke som du har behov for 


Skriv et svar til: Areal af den trekant der er udspændt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.