Fysik

Lille opgave om Fotonenergi?

02. december 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har svært ved denne opgave. Håber nogle kan hjælpe?

En glødelampe 60 W udsender 2% af den omsatte energi som lys. Bølgelængden ligger i det synlige del af spektret på 550 nm.

- Beregn den tilsvarende fotonenergi?

Jeg ved man skal bruge følgende formel for fotonenergi:

E = h * f              <=>       E = (h * c) / λ

Jeg kan desværre ikke få et ordentlig tal. Ved ikke om det er enhederne der er forkerte?:
 

E = (6.63*10^(-34) * 299.792.458 m/s) / 550 = 1.65515 * 10^-34 J/m?

Er dette korrekt? Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2013 af mathon

          h · c = 1,98645·10-25 J·m =  1239,84 eV·nm

          Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / λ = ( 1,98645·10-25 J·m) / (550·10-9 m) = 3,61172·10-19 J

          Efoton = (1239,84 eV·nm) / λ = (1239,84 eV·nm) / (550 nm) = 2,254 eV


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2013 af mathon

oprettet grundet
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1416320
 

antal fotoner pr sek
                         N = (((60 J/s) · (1 s)) · 0,02) / (3,61172·10-19 J) ≈ 3,32·1018


Svar #3
03. december 2013 af danmark100 (Slettet)

Ok tak, men hvor kommer de 60 J/s fra??


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2013 af LilanKahn (Slettet)

60 watt (watt = J/s


Svar #5
03. december 2013 af danmark100 (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2013 af SKDFHKLFHIOAFOFNOINSF (Slettet)

Hej, Frederik. 

Næste gang du har brug for hjælp, så kom og spørg mig istedet for, efter fysik modullet eller i pausen. Du kan også spørge om hjælp i lektiecafeen efter skole. Det er bedre, end at du spørger herinde. 

Mvh. 

Ike


Skriv et svar til: Lille opgave om Fotonenergi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.