Matematik

Hvordan tegnes en simpel sinuskurve?

03. december 2013 af 550631 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan tegnes en simpel sinuskurve?

Hvor stor forskel er der mellem nulpunkterne m.m., hvis man bare tager udgangspunkt i den generelle funktion for en harmonisk svingning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af PeterValberg

fx med GeoGebra, - i indtastningsfeltet skriver du:  f(x)=sin(x)

74tmf.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af SuneChr

En harmonisk svingning
x  =  A·cos (ω·t + φ0)
x er udsvinget, elongationen, fra ligevægtsstillingen til tiden t
φ0   er  begyndelsesfase
ω  er vinkelhastighed
A  er amplitude


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af lfdahl (Slettet)

En simpel én-dimensional harmonisk svingning kan udtrykkes ved en sinuskurve:

x(t) = A sin(ω t + φ0), hvor x er løsningen til differentialligningen: m x'' = -k x.

Vinkelfrekvensen ω = √(k/m) = 2π/T, og T er perioden. A er amplituden og fasen φ0 er fastlagt udfra begyndelsesbetingelsen.

Jeg ved ikke, hvilket program du bruger til at tegne sinuskurven med, men princippet må være at lade tiden gennemløbe én eller flere perioder - f.eks. t ∈ [0; 3T], -  inddele intervallet i f.eks. 60 dele og udregne x(t) for hvert tidspunkt. Dette er hurtigt gjort i et grafisk program. Hvis du lader φ0 = 0 er det særlig simpelt. Jeg har vedhæftet et eksempel,hvor T = 1 s, og amplituden er A = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af lfdahl (Slettet)

#0

Afstanden mellem nulpunkterne for sinuskurven er den halve svingningstid: T/2


Skriv et svar til: Hvordan tegnes en simpel sinuskurve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.