Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Finde kinetisk energi før den rammer jorden?

03. december 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man den kinetiske energi, før en genstand rammer jorden? Altså, hvilke formler bruger man? Lad det helst være lidt simpelt, da jeg let bliver forvirret.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af mathon

For et lodret fald i tyngdefeltet uden luftmodstand
 

    har du:

                                                 Emek = Ekin + Epot

                                                 Emek = (1/2)·m·v2 + m·g·h
hvoraf
                                                 (1/2)·v22 + g·h2 = (1/2)·v12 + g·h1

kaldes øverste højde i stilstand for H
og hastigheden umiddelbart over jorden for vmax
haves:

                                                 (1/2)·vmax2 + g·0 = (1/2)·02 + g·H

                                                 (1/2)·vmax2 = g·H

                                                 vmax2 = 2·g·H

                                                 vmax = √(2·g·H)


 

                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se for eksempel svarene i din egen tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1411936


Skriv et svar til: Finde kinetisk energi før den rammer jorden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.