Matematik

Vinkelret?

04. december 2013 af Kage1515 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvad vil det sige, når 2 linjer er vinkelrettte? Please hjælp:/ det er for til imorgen :p

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af 123434 (Slettet)

90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af PeterValberg

At to rette linjer er vinkelrette (ortogonale) betyder,
at vinklen mellem dem er 90º, som #1 angiver.

Desuden betyder det, at produktet mellem deres hældningskoefficienter er lig med -1

Hvis vi således tænker os, at to rette linjer, der ikke er parallelle eller sammenfaldende,
har ligningerne:
linjen m:  y = a1x + b1
linjen l:    y = a2x + b2

m⊥l ⇔ a1·a2 = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkelret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.