Matematik

Hjælp bestem y' y=3•cos⁡(ln⁡(x))

05. december 2013 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) y=x^2*cos(x)

2) y=ln(x^3)

3. y=3*cos(x)*ln(x))

4. y=4*x^2*3^x

5.y= cos^2 x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hvad går opgaven ud på? at bestemme y'?


Svar #2
05. december 2013 af saganah (Slettet)

jaa at bestemme y'


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

jeg bruger opgave a som eksempel:

y=x^2*cos(x)

her har du egentlig tre funktioner y=f(x), g(x)=x2 og h(x)=cos(x)

du ser nu  et produkt af to funktioner, og differentering af denne sker på følgende måde

f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)+h'(x)

f'(x)=y' og g'(x)=(x2)'=2*x2-1=2x og h'(x)=(cos(x))'=-sinx

y'=2x*cos(x)+x2*(-sin(x))

=2xcos(x)-sin(x)*x2

Det vigtige er bare at du kan gennemskue hvilken type funktion der er tale om, og så bruge tilhørende formler.


Svar #4
05. december 2013 af saganah (Slettet)

taaak tusinde taak :D vil du også gerne hjælpe mig med de andre 4 :D


Svar #5
05. december 2013 af saganah (Slettet)

har fået 2. y'=x^-3

3. y'=-sin(x)*1/x

4. 4*2x??

5.-sin(x)*-sin(x)*x

kan det passe? hjælp skal afleveres


Skriv et svar til: Hjælp bestem y' y=3•cos⁡(ln⁡(x))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.