Fysik

Effekt i transformation

05. december 2013 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen:D

Er der nogen der kan forklare mig noget om effekten, når man snakker transformation?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Jerslev (Slettet)

Effekten? Det må du uddybe.


Svar #2
05. december 2013 af StudyHard100 (Slettet)

Altså P = U * I

Kan det hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, hvad med den?


Svar #4
05. december 2013 af StudyHard100 (Slettet)

ALtså det er det der står om effekten... 

http://www.oocities.org/fysikeksamen/transformation.htm


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2013 af mathon

for en ideel transformer
har du
                                                      Us • Is  =  Up • Ip


Svar #6
05. december 2013 af StudyHard100 (Slettet)

Ja, det er også det jeg er kommet frem til mathon, men det jeg søger er en forklaring mht. effektligningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2013 af mathon

#5
 

for en ideel transformer
har du
                                                      Ps = Us • Is  =  Pp = Up • Ip


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2013 af mathon

Ved el-energitransport over store afstande


                              Ptab = R • I2       hvor R ligger fast når dimensionerne på kobbertrådene er fastlagt.
                                                        Kun I kan varieres.

Højspænding er identisk med lavstrøm
idet
                                   Is = (Up/Us) • Ip  =  Is = (Np/Ns) • Ip

som f. eks ved
                         (Np/Ns) = (1/500)
giver en nedsættelse af

                              Ptab = R • Ip2
til
                              Ptab = R • (1/500•Ip)2 = 4•10-6 • (R • Ip2)

dvs
                              4 milliontedele af det oprindelige effekttab



 

                         
 


Svar #9
05. december 2013 af StudyHard100 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Effekt i transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.